Curs a Berlín en octubre de 2019

Aquesta vegada la mobilitat realitzada pel nostre equip Erasmus+, ha sigut a la capital alemanya, a Berlín. En aquesta ocasió dos professores Lorena Fluixà i Patrícia Peyró han realitzats dos cursos diferents sobre les noves tecnologies aplicades a les aules.

Lorena Fluixà Escrivà, directora del centre i professora d’Anglès, ha realitzat el curs de «The Best Social Media and Web Solutions for your Classroom».

En aquest curs han treballat des de diferent vessants les xarxes socials: com integrar-les a les classes, comunicació i interacció amb l’alumnat i amb els pares, compartir materials, creació de aules virtuals, també com utilitzar-les per a motivar a l’alumnat a través de jocs, tests, etc...
Per altra banda, s’han analitzat les diferents avantatges i inconvenients així com les conseqüències i perills d’emprar les xarxes socials com a eines de treball a classe, i per suposat s’ha explicat els termes de privacitat que s’han de tindre en compte a l’hora d’emprar aquestes eines.




Patrícia Peyró Estruch, professora del departament de Tecnologia, ha assistit al curs de «Integrating Creativity and Innovation into Teaching».

Els principals objectius del curs han sigut conèixer noves metodologies més creatives i innovadores per aplica-les al treball diari a l’aula amb l’alumnat, utilitzar aplicacions ICT no només per a les explicacions a classe sinó també per a l’avaluació i autoavaluació diària.  En aquestes aplicacions es poden crear diferents qüestionaris, jocs, tests, que motiven l’alumnat gràcies a la integració de les noves tecnologies, ja que es combinen les diferents intel·ligències múltiples de cada alumne.


Berlín és una ciutat molt diversa ja que ha sigut una capital que ha patit moltes guerres: La Primera Guerra Mundial, La Segona Guerra Mundial i La Guerra Freda. Per això, ens podem trobar un contraste molt gran en la construcció Berlinesa; les construccions modernes i innovadores conviuen amb les construccions que van sobreviure a la Segona Guerra Mundial i que  més tard es van reconstruir. El 80% de la ciutat va ser destruïda, i és per això que els berlinesos diuen que Berlín és una ciutat en continua construcció. Per on vas sempre hi ha en construcció algun edifici, via pública, parcs, monuments... qualsevol cosa.



A més, té un patrimoni cultural, artístic i històric molt gran, conta amb l’anomenada Illa dels museus formada per 5 grans i importants museus, entre ells el Museu de Pérgamo  i el Neues Museu. I un total de quasi 200 museus a tota la ciutat. Aquesta illa es formada gràcies a riu Spree que passa pel centre de la ciutat.




Una altra i imprescindible vista de la ciutat és la East Side Galery; una galeria d’art al carrer. Uns 2 km del conegut Mur de Berlín que va separar la Berlín oriental de l’occdidental, queden encara i reconeguts artistes han pintat les seues obres d’art a aquest mur, convertint-lo en una mostra extraordinària de «Street Art», les pintures fan referència a diferents anècdotes i històries relacionades amb el mur i la gent que el va patir. 



Dos mostres de dos obres d’art, pintades al mur.


Aquestes dos últimes són una part del mur decorada per la part de darrere amb  Grafitis urbans a l’esquerre i una part del mur tal qual estava, sense decorar.

Com és d’esperar, hi ha molts monuments en memòria del jueus, el més important és aquest de les columnes asimètriques, que representen el caos dins de l’ordre, l’angoixa que sentien dins d’aquelles parets.

En resum, la mobilitat ha sigut ben profitosa a nivell professional, a més a més hem descobert una ciutat molt interessant, amb una llarga història darrere de cada racó i amb opcions culturals per atots els gustos.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Final del projecte Erasmus+ iniciat en 2018

Jobshadowing Pardubice – República Txeca